Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Az egyik leglátványosabb kormányablak működik Kaposváron

Szerző: 2015. április 13.No Comments

„Az ország egyik legszebb kormányablaka, Somogy megye második integrált ügyintézési pontja több mint 114 millió forintból valósult meg – a Rádió Orient műsorában Neszményi Zsolt mutatta be az új államigazgatási helyszínt. Jelenleg már zajlik a siófoki kormányablak kivitelezése, valamint a nagyatádi közbeszerzése, a jövőben pedig a járási kormányablakok mellett Kaposváron további két ügyintézési ponttal számolnak – tette hozzá.

Az ország egyik legszebb és leglátványosabb kormányablakát adta át Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Kaposváron. A január 30-ai dátum különösen fontos a közigazgatási reformban: ezen a napon összesen 26 integrált ügyintézési pontot adtak át az ország különböző pontjain. A Rádió Orient műsorában Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta, így már közel 100, pontosan 97 kormányablak szolgálja az ügyfelek kényelmét. „Az új kormányablak 17 kollégája 13 munkaállomáson dolgozik. A kormányablak a kormányhivatal világos és tág terében kapott helyet” – a projekt több mint 114 millió forintból, a kormányablakok esélyegyenlőségének megteremtésére irányuló központi pályázatból és a rendkívüli keretből valósult meg.

Az ünnepélyes átadáson a Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett többek között Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya, továbbá a térség országgyűlési képviselője is részt vett. Lázár János nyitóbeszédében a kormányhivatalra jövőben háruló többletfeladatokról és a megnövekedő szerepről beszélt. „A közszolgáltatások állami átvétele, valamint a szociális segélyezés átalakulása jelentősen érinti a rendszert” – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Neszményi kiemelte, Somogy megyében a kaposvári a második befejezett kormányablak. Jelenleg zajlik a siófoki kormányablak kivitelezése, valamint a nagyatádi közbeszerzése. A jövőben a járási kormányablakok mellett Kaposváron további két ügyintézési ponttal számolnak: a polgármesteri hivatal okmányirodájában és a vasútállomáson létesülhet újabb hivatal. A kormánymegbízott hozzátette, emellett az elektronikus ügyintézés megteremtése terén még bőven van feladatuk. „A hardverekkel viszonylag jól állunk, azonban a szoftverek oldalán előre kell lépnünk.”

„Somogy megye minden településére elér az államigazgatás” – Neszményi Zsolt elmondta, a 246 településből álló megyét 40 ügysegéd járja. Fő törekvés, hogy minden héten minden településen lehetőség legyen az ügyintézésre. A jelenlegi rendszer fenntartása mellett a szociális hatáskörök bővítésével nőhet az ügysegédek feladata – zárta szavait a vendég.”

Forrás:
Az egyik leglátványosabb kormányablak működik Kaposváron; OrientPress; 2015. február 5.