Skip to main content
gazdaságinformatikaművelődés

A KIFÜ vezetésével kezdődhet meg az oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzését és támogatását célzó kiemelt projekt előkészítése

Szerző: 2016. szeptember 1.No Comments

„A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a napokban kötötte meg az általa vezetett konzorcium nevében a támogatási szerződést az európai uniós forrásból megvalósuló, GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú, „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” című kiemelt projekt előkészítésére.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség vezetésével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége részvételével létrejött konzorcium által megvalósítandó projekt közvetlen célja a gazdasági szereplők által meghatározott informatikai munkaerő-piaci illeszkedési problémák okait feltáró és kezelő javaslatok kidolgozása, pilot programok lebonyolítása együttműködésben a gazdasági és munkaerő-piaci szereplőkkel, a vállalkozások és a képző intézmények közötti együttműködések fejlesztése, valamint az informatikai szakmák vonzerejének, társadalmi-gazdasági elismertségének növelése.

A támogatás összege 2 837 000 000 forint.

Bővebb információ a projektről itt olvasható.

forrás:
A KIFÜ vezetésével kezdődhet meg az oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzését és támogatását célzó kiemelt projekt előkészítése; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2016. augusztus 22.
Lásd még: GINOP-3.1.1-VEKOP-15 Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása; Széchenyi 2020