Címke: General Data Protection ­Regulation (GDPR)

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait

„A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait – mutat rá a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda, kivételt kizárólag jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi cél jelenthet. A jogi iroda a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság korábbi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, jog, közigazgatás:magyar | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Meghökkentő hibát vétett a BRFK munkatársa, elhagyott egy pendrive-ot az összes munkatársuk személyes adatával

„A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a Budapesti Rendőr-főkapitányság (cím: 1139 Budapest, Teve u. 4-6.) (a továbbiakban: Ügyfél) által 2019. február 25-én postai úton bejelentett adatvédelmi incidenssel (a továbbiakban adatvédelmi incidens) kapcsolatban 2019. március 11. napján megindított … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika | Címke: , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Nem könnyű feladat megfelelniük az önkormányzatoknak a GDPR előírásainak

„Nem könnyű feladat megfelelniük az önkormányzatoknak a GDPR előírásainak, hiszen sok kötelezettséggel járó közfeladatot látnak el, és ezek nagyon sokrétű adatkezeléssel járnak – emelte ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) adatvédelmi szakértője az OrientPress Hírügynökség a helyi önkormányzatok … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:magyar | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK – Iránymutatás a nem személyes adatok Európai Unióban való szabad áramlásának keretéről szóló rendeletről (COM/2019/250 final)

„Az alábbi két dokumentumban hivatkozott Iránymutatás hivatalos szövege: Az Európai Bizottság iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról (eGov Hírlevél) Az Európai Bizottság tájékoztató iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról – Kérdések és válaszok (eGov Hírlevél) Számos formátumban és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Az Európai Bizottság tájékoztató iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról – Kérdések és válaszok

„1. Mi az iránymutatás célja? Az iránymutatás a nem személyes adatok szabad áramlásáról szóló rendeletben foglalt kötelezettségnek tesz eleget, amely szerint a Bizottságnak iránymutatást kell közzétennie az e rendelet és az általános adatvédelmi rendelet között – különösen a személyes és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön | Címke: , , , , , , , , , , | 1 hozzászólás

Az Európai Bizottság iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról

„Az Európai Bizottság a mai napon új iránymutatást tett közzé a nem személyes adatok szabad áramlásának az uniós adatvédelmi szabályokkal való kölcsönhatásáról. A digitális egységes piaci stratégia részeként a nem személyes adatok szabad áramlásáról szóló új rendelet, amely a tagállamokban … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, informatika, jog, közigazgatás:külföldön | Címke: , , , , , , , , , , , | 1 hozzászólás

Egy éves az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) – a Képviselői Információs Szolgálat háttéranyaga

„2018. május 25-én lépett hatályba az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, rövidítve: GDPR), ezzel egységessé vált az adatvédelmi szabályozás az Európai Unión belül.” Forrás: Egy éves az általános adatvédelmi rendelet (GDPR); Országgyűlés, Képviselői Információs Szolgálat; Infojegyzet, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:külföldön, szakirodalom | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

2019. évi XXXIV. törvény az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtása érdekében szükséges törvénymódosításokról

Forrás: 2019. évi XXXIV. törvény az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtása érdekében szükséges törvénymódosításokról; Nemzeti Jogszabálytár 2019. évi XXXIV. törvény az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtása érdekében szükséges törvénymódosításokról; Magyar Közlöny; 2019. évi 63. szám; 2019. április 11.; 2037-2091. oldalak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:magyar, törvények, határozatok | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Kockázatos adatvédelmi incidens történt a belügy autós rendszerénél

„A rendszer kijavításáig összesen 15 820 alkalommal adtak ki személyes adatokat, bár több esetben ugyanaz a felhasználó jutott hozzá az adatokhoz többszörös lekérdezés révén. Magas kockázatú adatvédelmi incidens történt a Belügyminisztérium járműszolgáltatási platformjánál (JSZP), amikor a tesztüzemben személyes adatok kerültek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Kérhető-e pénz közérdekű adatokért, és mennyire GDPR-kompatibilisek a jogszabályok – Péterfalvi Attila sajtótájékoztatója

„A csaknem egy éve hatályba lépett európai uniós adatvédelmi csomag a korábbinál nagyobb kötelezettségeket ró az adatkezelőkre, akik erre nem mindig vannak felkészülve – mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a szervezet elmúlt évi tevékenységét … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, Internet, jog, közigazgatás:magyar | Címke: , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!