Címke: General Data Protection ­Regulation (GDPR)

Az alkotmányjogász szerint van létjogosultsága a digitális platformok tevékenységének szabályozásának

„Hamarosan megalakulhat az Igazságügyi Minisztériumban a technológiai óriáscégek szabályozásának lehetőségét vizsgáló munkacsoport. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó alkotmányjogász szerint van létjogosultsága a kérdés áttekintésének, hiszen a vállalatok nem szűrhetik akárhogy a felhasználók bejegyzéseit. Másképpen: igaz, hogy a Facebook és a többi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön, közigazgatás:magyar, Uncategorized | Címke: , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Facebook: európai felhasználók nem voltak érintve a hangfelvételek kísérleti átírásában

„…Európai felhasználók nem voltak érintettek azon kísérleti projektben, amelynek részeként a Facebook lehallgatott és leiratozott bizonyos beszélgetéseket – szögezte le tegnapi közleményében a közösségi oldal. Hozzátették, hogy kizárólag az Egyesült Államokban folytatták a tesztet. Az amerikai jogszabályok értelmében az internetes … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön, közigazgatás:magyar, tudomány | Címke: , , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálja a Facebook hangfelvétel leírási gyakorlatát

„Az elmúlt időszakban több nagy technológiai vállalat állította le azt a gyakorlatát, amely szerint rögzített beszélgetéseket emberek hallgatnak vissza és elemeznek. A legfrissebb hírek a Facebook hasonló gyakorlatáról szólnak. A cég nyilatkozata szerint leállították ezt a típusú adatkezelést, a NAIH … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön, közigazgatás:magyar, tudomány | Címke: , , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait

„A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait – mutat rá a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda, kivételt kizárólag jogszabályi felhatalmazás, illetve speciális, egyedi cél jelenthet. A jogi iroda a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság korábbi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, jog, közigazgatás:magyar | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Meghökkentő hibát vétett a BRFK munkatársa, elhagyott egy pendrive-ot az összes munkatársuk személyes adatával

„A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a Budapesti Rendőr-főkapitányság (cím: 1139 Budapest, Teve u. 4-6.) (a továbbiakban: Ügyfél) által 2019. február 25-én postai úton bejelentett adatvédelmi incidenssel (a továbbiakban adatvédelmi incidens) kapcsolatban 2019. március 11. napján megindított … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika | Címke: , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Nem könnyű feladat megfelelniük az önkormányzatoknak a GDPR előírásainak

„Nem könnyű feladat megfelelniük az önkormányzatoknak a GDPR előírásainak, hiszen sok kötelezettséggel járó közfeladatot látnak el, és ezek nagyon sokrétű adatkezeléssel járnak – emelte ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) adatvédelmi szakértője az OrientPress Hírügynökség a helyi önkormányzatok … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:magyar | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK – Iránymutatás a nem személyes adatok Európai Unióban való szabad áramlásának keretéről szóló rendeletről (COM/2019/250 final)

„Az alábbi két dokumentumban hivatkozott Iránymutatás hivatalos szövege: Az Európai Bizottság iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról (eGov Hírlevél) Az Európai Bizottság tájékoztató iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról – Kérdések és válaszok (eGov Hírlevél) Számos formátumban és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Az Európai Bizottság tájékoztató iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról – Kérdések és válaszok

„1. Mi az iránymutatás célja? Az iránymutatás a nem személyes adatok szabad áramlásáról szóló rendeletben foglalt kötelezettségnek tesz eleget, amely szerint a Bizottságnak iránymutatást kell közzétennie az e rendelet és az általános adatvédelmi rendelet között – különösen a személyes és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, informatika, Internet, jog, közigazgatás:külföldön | Címke: , , , , , , , , , , | 1 hozzászólás

Az Európai Bizottság iránymutatása a nem személyes adatok szabad áramlásáról

„Az Európai Bizottság a mai napon új iránymutatást tett közzé a nem személyes adatok szabad áramlásának az uniós adatvédelmi szabályokkal való kölcsönhatásáról. A digitális egységes piaci stratégia részeként a nem személyes adatok szabad áramlásáról szóló új rendelet, amely a tagállamokban … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: gazdaság, informatika, jog, közigazgatás:külföldön | Címke: , , , , , , , , , , , | 1 hozzászólás

Egy éves az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) – a Képviselői Információs Szolgálat háttéranyaga

„2018. május 25-én lépett hatályba az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, rövidítve: GDPR), ezzel egységessé vált az adatvédelmi szabályozás az Európai Unión belül.” Forrás: Egy éves az általános adatvédelmi rendelet (GDPR); Országgyűlés, Képviselői Információs Szolgálat; Infojegyzet, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: jog, közigazgatás:külföldön, szakirodalom | Címke: , , , , | Hozzászólás most!