Skip to main content
közigazgatási informatikatávközlés

Megjelent a kormányzati intézmények telephelyein végberendezések modernizációját támogató felhívás

Szerző: 2012. november 15.No Comments

„Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ”Kormányzati intézmények telephelyein végberendezések modernizációja” című, EKOP-2.2.4 kódszámú kiemelt felhívás dokumentációja.

A rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint.

A projektjavaslat benyújtására 2012. november 14. és 2012. december 13. között van lehetőség.

Háttér
A jó és hatékony állam működéséhez elengedhetetlen az elektronikus hírközlési szolgáltatások optimális kihasználása, a költséghatékonyan működtetett adat- és hangkommunikációs szolgáltatások igénybevétele. Erre a célra született meg a központi közigazgatási szervek, valamint a felügyeletük alá tartozó intézmények, illetve a regionális közigazgatási, szakigazgatási- és hatósági szervek működésének támogatására a korábbi Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat (EKG). Az EKG az intézmények hatékony kommunikációját támogatta az elektronikus hírközlési eszközök folyamatos modernizációjával. 2011 során a Nemzeti Hálózatfejlesztési Projekt (NHP) működésének eredményeképpen kiépült a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG), amely az EKG által ellátott közel 2000 intézményi végpont (telephely) helyett 2012 közepén már közel 2600 végpont kiszolgálását végzi. Az NTG révén a kormányzati és közigazgatási intézmények minden eddiginél több telephelye vált elérhetővé a nagy biztonságú elektronikus hírközlési szolgáltatásokkal. Az NHP projekt során az eszközök és szolgáltatások átvételekor, a kormányzati célú hálózati szolgáltató, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) járt el. A 346/2010 (XII. 28.) kormányrendelet értelmében a NISZ Zrt. a kormányzati célú hírközlési szolgáltató, mely szolgáltató működését a közigazgatási infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításáért felelős fejlesztési miniszter felügyeli.

Általános projektcélok:

  • Szolgáltatás minőségének és hatékonyságának növelése
  • Végponti eszközök modernizációja, új szolgáltatási lehetőségek kiépítése
  • Intézményi elérések korszerűsítése, illetve hálózati biztonság növelése
  • Működtetési költségek csökkentése…”

Forrás:
Megjelent a kormányzati intézmények telephelyein végberendezések modernizációját támogató felhívás; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2012. november 14.
Kapcsolódó dokumentumok